• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

1.400 дин.

Земље и градови – дневник путовања

Путописи 978-86-7396-512-3 16x22 cm, 400 стр. броширано 2015. , ,
Подели

Од истог аутора

Радован Вучковић

Чудесне лепоте далеких крајева описује Радован Вучковић док читаоце књиге Земље и градови упознаје са драгоценостима из свог богатог путничког искуства.

Блистава запажања о историји и култури појединих народа прате занимљиви описи и слике места кроз која је пролазио. Раскош и чаролију Викторијиних водопада на реци Замбези смењује чудо непрекидне људске светковине на пространим трговима и улицама Токија, а после разгледања небројених скулптура засејаних по граду Бергену, некадашњој норвешкој престоници на северу Европе –путника сусрећу веселе младе Кубанке у Хавани са букетима цвећа. Доживљаји и утисци са четири континента и више од шездесет градова, сливају се, као речне притоке, у јединствен ток импресивне путничке нарације. Плене пажњу разноврсна познанства, записи о монументалним грађевинама, о историјским приликама и духовној прошлости народа чије је земље и градове посетио. Путописни извештаји имају карактер изврсних књижевних есеја.

Вучковићеву путничку инспирацију продубљују ведрина и осмехнутост радозналог путника. Прозрачан и поетичан, његов путопис се, с лепим разлозима, придружује богатој традицији српске путописне књижевности.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.