• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

900 дин.

Сребреница, геноцид над истином

Документи 978-86-7396-277-1 14,5х20,5cm, 231 стр. броширано, фотографије 2011. ,
Подели

Од истог аутора

Ратко П. Шкрбић

Пукoвник Шкрбић је на основу обимне документације из расположивих, несрпских аутентичних извора, извршио поређења броја регистрованих живих избеглица из Сребренице са бројем становника који су се у њој затекли непосредно пре операције Војске Републике Српске у јулу 1995. године.

На основу података из пописа и регистрације које је извршила муслиманска Влада из Сарајева у сарадњи са Међународном здравственом организацијом и другим међународним организацијама, пре свих МКЦК и UNHCR, Шкрбић је утврдио разлике у бројевима и доказао да су готово сви муслимански цивили јула 1995. изашли из Сребренице; да су муслимански војници углавном изгинули приликом покушаја да се пробију до Тузле; да муслиманску, односно, за сада званичну међународну верзију броја жртава треба детаљно проверити; да број жртава не прелази неколико стотина; да термин „геноцид“ није примењив на муслиманске жртве.

Аутор је у књизи приложио низ докумената који ће представљати важан извор за будућа истраживања и имати значајан утицај на утврђивање истине о догађајима у Сребреници.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.