• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

Аутор

Милан Буњевац

Милан Буњевац, театролог, критичар, есејиста, прозаиста и преводилац. Рођен у Добоју 1941. године. Школовао се у Београду, где је завршио Класичну гимназију и Филолошки факултет на катедри за Општу књижевност (1965), а докторирао у Стразбуру (1968).

Cтручни сарадник, потом шеф пројекта у Институту за књижевност у Београду, драматург Позоришта на Теразијама у Београду, лектор за српскохрватски језик и југословенске књижевности на универзитетима у Стразбуру и Нансију, предавао дуги низ година француски језик и књижевност у средњим школама у Француској и на Институту за стране студенте Стразбуршког универзитета. Уређивао часописе у земљи и иностранству.

Милан Буњевац је објавио више есеја и студија из области историје и теорије књижевности, театрологије и лингвистике, три књиге прозе и једну књигу критичких радова: „Зелена маска у облику ципеле“ (Београд, 2007), „La Berge Sud“ (Париз, 2014), „Јубилеј и остало“ (Београд, 2015), „Сновања“ (Београд, 2016), „Обриси у магли“ (Београд, 2017), „Листања“ (2020), „С Итаком на ти. Огледи о поезији Александра Петрова“ (2023).

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.