• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

700 дин.

Шума савијеног дрвећа

Романи 978–86–7396–583–3 14,5хХ1 cm, 224 стр. броширано 2016.
Подели

Од истог аутора

Дане Стојиљковић

Шума савијеног дрвећа је дубоко проживљена ауторова прича, дата на неколико десетина светионичких поглавља, која ме је од прве стране посесивно увукла у срж своје болне, а често и трагичне садржине. Дане Стојиљковић нам данас најављује и своју прву књигу прозе, својеврстан роман, бурлескну хронику нашег времена, целе друге половине минулог века, последњег у минулом миленијуму, а које ће под овим небом тако трагично обележити Милосрдни анђео. Књига је писана, дакле, живо, лако, говорно проживљено, срчано, хуморно и сатирички и опет и болно и нежно.

Узимајући аутобиографски приступ као стваралачки кредо, аутор, овде Бодан Дубовски, развија нарацију од најранијих дана детињства, које је сурово обележило комунистичко самовлашће и удбовска свемоћ, па до студија права у Београду, затим рада у Палати правде и потоњег прогонства у завичај који је једва могао да буде заветрина и заштита.

У првих десетак прича овог рукописа судски чиновник Бодан Дубовски живи и ради у Београду, у окружењу бирократског менталитета који уме да полтронише, сплеткари, понижава се, који је гласачка машина кад треба, понизан увек, али никад поштован и усправан. Бодан Дубовски не раскрива само човекову душу, већ дубоко продире у психологију масе…“ (Из поговора Миливоја Јовановића)

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.