• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

600 дин.

Спартак. На атлетским стазама Сакула и Опова

Трагови 978-86-7396-845-2 14х21 cm, 159 стр. броширано, фотографије 2022. ,
Подели

Пригодна монографија о атлетском клубу „Спартак“ из Војводине, припремљена трудом и љубављу дугогодишњег тренера клуба Милорада Д. Ковачевића, који је написао:

„Дуг је период од 40 година, који сам делом у овој књизи описао и свакако још пуно тога се могло рећи. Основно је ипак речено, да је Спартак живео и радио у врло лошим условима а остваривао изузетне спортске успехе. Да је било разумевања и пара, сигурно би бар неколико њих из клуба освојили Европу и свет. Својим талентом и радом су то могли. Али за светски велики успех потребне су огромне паре. Зато сви који су прошли кроз Спартак могу бити и те како поносни на своја спортска и животна остварења. Ја сам и те како поносан на све њих, што сам био њихов тренер, пријатељ, друг… што су у мене могли да се уздају увек.

Времена се мењају, па и људи. Али успомене не, прошлост се не мења. Била је, треба је само причати онима који је не знају да се не заборави то време великог заноса, идеализма, па у одређеној мери и утопије, времена у ком је мали сеоски клуб остварио много. Од својих Спартака тражим само једно: не заборавите време и себе у том времену, имате разлоге да будете поносни на себе. И нека ваши унуци и праунуци иду вашим стопама, стопама вашег Спартака“.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.