• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

Аутор

Драган Павловић

Драган Павловић рођен је 1949. године у Сремским Карловцима. Основну школу похађао у Крагујевцу и Горњем Милановцу, а гимназију у Сремским Карловцима и Скопљу, где је дипломирао на Медицинском факултету 1974. године.

Као лекар опште медицине радио је на Косову и Метохији, у Медицинском центру у Куманову и Дому здравља у Богатићу. Служио је војни рок у Санитетско-официрској школи у Београду и у Војној болници Мељине 1976/77. године. Прелази у Београд 1977. године на Уролошку клинику Медицинског факултета, где 1981. завршава специјализацију из анестезиологије и реаниматологије.

Од 1988. до 1998. ради као начелник анестезије на Клиници за оториноларингологију и максилофацијалну хирургију Клиничког центра Србије (КЦС). Две године је био помоћник директора Ургентног центра КЦС. Од 2000. до 2004. ради на Институту за плућне болести и туберкулозу КЦС. Године 2004. прелази у Клиничко-болнички центар „Бежанијска коса“ за начелника анестезије. Одлази у пензију 2015. са места заменика директора исте болнице. Има дипломе магистеријума из кардиологије и доктора медицинских наука.

Драган Павловић је аутор и коаутор великог броја научних радова публикованих у домаћим и страним стручним часописима. Поред тога, аутор је поглавља у пет стручно-медицинских књига. Био је доцент на Медицинском факултету Универзитета у Београду и ванредни професор на Медицинској академији у Београду.

Стихове је почео да пише као ученик Карловачке гимназије. Његове се песме могу наћи у другој књизи „Српска поетска плетеница“, у зборнику „Лекари уметници“ Српског лекарског друштва, карловачким „Крововима“, сарајевском „Диогену“, часопису Књижевног круга из Кладова и београдском „Јесењину“. Једна прича му је изашла у „Политици”. Објавио збирке песама „Песме“ (Сремски Карловци 2005) и „Будна слова господара снова“ (Београд 2011).

Члан је Удружења књижевника Србије и Удружења лекара писаца „Видар“ у Београду. Ожењен је, има две ћерке. Живи у Београду.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.