• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.
Препорука

1.400 дин.

Злочини над Србима у Великом рату

Приредио: Милоје Пршић

Документи 978-86-7396-492-8 14x24cm, 382 стр. тврди повез, фотографије 2014. , , ,
Подели

Од истог аутора

Арчибалд Рајс

Др Арчибалд Рајс, криминолог из Лозане, спровео је истрагу о злочинима аустроугарске војске у Србији 1914. године. Обавестио је светску јавност да је рат који је Аустроугарска водила против Србије превазилазио „све дотадашње ратове по свирепости и злоделима над Србима“. Рајсови текстови о страдању српског народа у рату 1914–1918. објављивани су у европским листовима и имали су знатан утицај на европску и светску јавност. Указали су на то да је Србија била жртва аустроугарске, немачке и бугарске агресије.

Ратни списи Арчибалда Рајса представљају изворну грађу и показују да масовни прогони и злочини над српским народом нису били нуспродукти рата и ратне епизоде, како је то званична историографија тврдила, него планска, осмишљена политика, вођена из једног центра.

Књигу је приредио проф. др Милоје Пршић, који је, као начелник катедре војне историје на Војној академији, директор Војно-историјског института и начелник Архива оружаних снага СРЈ, био у прилици да истражи сва релевантна документа о активности др Арчибалда Рајса и да обједини његове ратне списе, уз неопходне пратеће коментаре.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.