• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

1.800 дин.

Мојој Херцеговини

Приређивач: Митар Кокољ

978-86-7396-727-1 17x24 cm, 566 стр. броширано, фотографије, колор 2020.
Подели

Од истог аутора

Бранко Бране Кокољ

Књига има два текстуална дела, од којих је први посвећен озбиљним причама, а други шаљивим причама и досеткама. Трећи део посвећен је Кокољовом сликарском опусу. Књига је важан прилог чувању традиције, историје и духа времена Билеће и Херцеговине.

Како каже приређивач Митар Кокољ:

„Ова књига је дуг приређивача Брану Кокољу, за оно што је он сматрао да је његов дуг према Билећи, Кокољима, Стијачићима и ос­талим Билећанима. Ова два спојена дуга – завјета, значе реално отр­гнуће од заборава и славне прошлости. Аутор ове књиге је Бранко Бране Кокољ, који је свом сину Митру оставио писани аманет, да му текстове, које је задњих година жи­вота ревносно исписивао, среди, припреди и објави. Тај његов завјет, који је оставио 2004. године, сада се објављивањем књиге испуњава.

Овом књигом су отворене многе заборављене легенде и приче, скинута прашина заборава са збивања и људи. Ова књига записано преводи у духовни дио културног насљеђа. Она није класична ис­торија Билеће и Херцеговине, али је сигурно велики допринос са­гледавању стања духа у једном периоду историје, посебно што се о живљењу у периодима, које аутор обрађује, мало зна. Она није ни на­учно дјело, ни историјски роман. Она је све помало, тачније омнибус књига, уз значајно посвећивање лаганом, питком и читљивом локал­ном хумору. Она је то што каже њен садржај. Сигурни смо да ће као таква наћи сама себи пут до читаоца“.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.