• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

Аутор

Радован Вучић Саковић

Радован Вучић Саковић рођен је 1947. године у Медовинама код Ивањице. Основну школу учио у родном месту, Међурeчју и Ковиљу. Учитељску школу уписао у Новом Пазару а завршио у Титовом Ужицу. Дипломирао на Педагошкој академији у Титовом Ужицу, а потом и на Факултету народне одбране у Београду.

Радио у Ерчегама и Ковиљу као учитељ. У Катићима код Ивањице био директор Основне школе „Мића Матовић”. Као професор одбране наставља рад у крагујевачким школама. Из просвете прелази у Министарство одбране у Регионални секретаријат народне одбрaне за Шумадију и Поморавље. Био начелник Управе за одбрану Града Крагујевца, а потом начелник Управе за ванредне ситуације Града Крагујевца. У Министарство унутрашњих послова прелази пред одлазак у пензију. Живи у Крагујевцу.

Објавио је монографију „Саковићи међ’ муњама и громовима“ (2017). У монографији „Генерација са идеалима“ објавио неколико прича. Сарађивао са часописом „Холмија“ из Берана. Крагујевачка издавачка кућа „Кораци“ штампала му је збирку приповедака „Чудом се чуди извор чист“ (2018). За путописе са Голије, на конкурсу „Амити”, добио 2017. трећу, а 2022. – прву награду у Републици Србији.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.