• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

Аутор

Радмила Стојковић Кнежевић

Радмила Стојковић Кнежевић рођена је у Призрену. Завршила је Факултет драмских уметности – глума и Филолошки факултет – књижевност и српски језик. Глумица Српске драме приштинског Народног позоришта. Оснивач и директор Дјечјег драмског студија у Будви, у оквиру кога води школу глуме. Бави се позоришном едукацијом, глумом, режијом и писањем. Пише песме, кратке приче за децу и одрасле и драме. Аутор је више ре-цензија и драматизација.

Објавила књиге:
„4 драме за децу“ (Дом културе „Свети Сава“ Исток –Хвосно, 2007);
„Не тражим да знаш“ („Свет књиге“, Београд, 2011).

Заступљена је у неколико зборника и антологија (зборник поезије „Гарави сокак“, Инђија 2009; антологија Игора Коларова „Најкраће српске приче за децу“, Београд 2009; „Наши дани – антологија YU сатире Вуко Безаревић“, Пљевља 2011; зборник поезије „Бескрајни плави круг“, Бијељина 2011; зборник „Жубори са Моравице“, Ивањица 2011).

Добитник је књижевне награде „Вуко Безаревић“ за најбољу сатиричну причу (Пљевља 2010), као и друге интернационалне награде за кратку причу до 13 редова (Ваљево 2010). Добитник је и неколико позоришних награда (две награде за режију и две награде за најбољу дечју представу).

Радмила Стојковић Кнежевић живи у Будви.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.