• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

Аутор

Милић Радевић

Милић Радевић рођен је у Мојковцу 1968. године, где је похађао основну школу, док је средњу школу и студије на Високој пословној школи завршио у Београду. Почетком деведесетих преселио се у Лос Анђелес, где је студирао на Факултету за индустријски маркетинг. Радио је у Торонту, где је био председник Канадско-српског удружења писаца „Десанка Максимовић“ (2016–2019). Данас је активни члан Српске националне академије у Торонту.

Превођен је на више страних језика. Заступљен је у књижевним зборницима, алманасима и антологијама, као и у биографском лексикону „Српски писци у расејању 1914–2014“ (М. Милановић, Београд 2015).

Централне теме Радевићеве поезије су љубав, смрт, однос према Богу, а у његовом опусу су најзаступљеније елегичне, завичајне/родољубиве, рефлексивне и бунтовне песме. Многе песме Милића Радевића имале су јавна извођења, у интерпретацији познатих драмских уметника и музичара.

Добитник је награде „Софијин избор“ Српске националне академије у Канади, „Мајске награде“ канадског удружења писаца, као и Плакете града Косовска Митровица.

Живи и ради у Београду.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.