• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

Аутор

Аћим Тодоровић

Аћим Тодоровић рођен је 1965. године у селу Жеравице, општина Хан Пијесак. Средњу дрвно-техничку школу завршио у Хан Пијеску, а дипломирао на Факултету за пословно индустријски менаџмент у Београду. Члан је Удружења књижевника Републике Српске и Удружења књижевника Србије. Пише прозу и поезију. Радове је објављивао у многим новинама, часописима и зборницима.

Објавио књиге:
„Замах над животом“ (2005), поезија,
„Људи вучије крви“ (2009), роман,
„На многаја љета“ (2013), поезија,
„Родослов братства Тодоровића из Жеравица“ (2014), монографија,
„Јаук гробне тишине“ (2016), роман.

Приредио више коауторских књига и зборника. Добитник великог броја признања и награда за рад и књижевно стваралаштво у Републици Српској, Србији и Словенији. Више пута похваљиван и награђиван за поезију на конкурсима. Добитник више повеља и признања за књижевно стваралаштво:

Повеља Књижевног клуба „Луча“, Власеница 2013. године. Добитник Плакете општине Власеница за стваралаштво у области културе за 2013. годину. Добитник прве награде на манифестацији „Стеријиним стазама“ у Београду 2013. године. Повеља Клуба писаца „Савовање“ из Шамца 2014. године. Победник на „Песничкој позорници“ Књижевног клуба „Душан Матић у Ћуприји у јулу 2014. године. Добитник повеље и победник конкурса Књижевног клуба „Вихор“ из Дервенте за 2014. годину. Добитник Похвале за духовну поезију у Раковици код Београда 2014. године. Добитник повеље и ордена војвода Живојин Мишић за неговање и чување традиција ослободилачких ратова у Србији 2014. године. Победник на конкурсу Књижевног клуба „Јован Дучић“ из Добоја и добитник Дучићеве лире на тему „Српске голготе двадесетог вијека“ 2014. године. Добитник прве награде за најлепшу љубавну песму „Сонет у сонету“ на конкурсу „Сјећање на љубав“ у Мркоњић Граду 2015. године. Добитник повеље и уметничке слике на конкурсу „Своме роду од Косова до данас“ Прњавор 2015. године. Победник фестивала родољубиве поезије у Суботици за песнике из иностранства 2015. Добитник плакете општине Власеница за успешан развој културе и књижевности и вођење Књижевног клуба „Луча“ у 2015. години. Победник конкурса поезије „Моравске тајне“ Народне библиотеке „Душан Матић“ у Ћуприји 2015. године. Добитник специјалне награде „Милутин Мијаиловић“ слике и повеље за 2015. годину у Горњем Милановцу. Добитник Дучићеве похвале Књижевног клуба „Јован Дучић“ из Бијељине 2015. године. Добитник повеље „Српска кућа“ из Пожаревца 2015. године. Добитник Одличја златног и новчане награде на „Меморијал Драгутину Кујевићу и петровских талаца“ у Каменици 2015. године.

Председник је регионалног Књижевног клуба „Луча“ са седиштем у Власеници и оснивач дводневних међународних „Петровданских књижевних сусрета“ у Власеници.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.