• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

Аутор

Ратко Ш. Бабић

Ратко Ш. Бабић рођен је у селу Трновица, задња пошта Плана – Херцеговина, 5. априла 1939. (1940) године, од мајке Данице (1914–1982), рођене Сворцан и оца Шћепана (1907–1977). Нижу гимназију завршио у Сечњу, Економску школу у Зрењанину, Економски факултет и последипломске студије (није бранио магистарски рад) у Београду. Завршио је Школу пешадијских резервних официра (18. класа) у Билећи и Куманову – имао чин резервног капетана 1. класе у ЈНА. Био члан Савеза комуниста Југославије од 21. јануара 1957. до расформирања.

Радни век почео је у Пословном савезу земљорадничких задруга у Панчеву, као млађи комерцијални референт; а потом као секретар П.П.З. „27. јули” у Сечњу 1959/60. У Машинском-електротехничком школском центру у Зрењанину провео је десет година као: стручни учитељ, наставник, професор. Предавао је Предвојничку обуку, Политичку економију, Организацију предузећа и производње.

Двадесет осам година провео је у привреди као руководилац и инокосни пословодни орган:

– Фабрика котлова и радијатора „Радијатор” Зрењанин (директор комерцијалног сектора);
– У Монтажно-пројектној производној организацији „Јанко Лисјак”, Београд (помоћник генералног директора и директор Радне заједнице заједничких стручних послова);
– У радној организацији „Таково” Београд (директор);
– У трговинском предузећу „Звездара” Београд (директор Радне заједнице стручних послова);
– Седам година радио у СССР-у / Русији – на пројектима у Киришију, Лењинграду, Москви, Тјумену, Сургуту – директор пословне јединице „Јанко Лисјак” – као кооперанти „Интерекспорта” Београд – Москва.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.