• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

Аутор

Јасмина Ћирковић

Јасмина Ћирковић, песникиња, прозаиста, афористичарка и сатиричарка, рођена је у Панчеву 1958. године. Основну школу завршила у Немачкој, а средњу у Панчеву. Машинско-пољопривредни факултет уписала у Београду а завршила у Загребу, одселивши се у Пулу. Тамо је живела тринаест година и радила у Националном парку Бриони. Пред почетак рата 1991. враћа се у Панчево и од тада живи и ствара у Србији. Има ћерку, муж јој је погинуо.

Књижевним радом се бави од петнаесте године. Објавила је следеће књиге: „Исландске хладноће“ (2013), поезија, награда Академије Иво Андрић – УКС; „Нема заборава“ (2014); „Чувам од заборава“, изабране и нове песме (2014) (двојезично српско-румунски); „Госпођино лудило“, роман (2015); „Кристалисање срца“ (2017); „Еуридикине промисли“ (2017); „Провејавање сећања“ (2017); „Силуетни златопев“ (2018); „Лирикон“, сонети (2020) – коауторска књига: Саша Мићковић и Јасмина Ћирковић; „Буњин село“ (2021).

Велики број песама објавила је у антологијама, зборницима и лексиконима, а превођена је на руски, румунски, бугарски, арапски и енглески језик. Члан је Удружења књижевника Србије, члан Удружења књижевника „Уметнички хоризонт“, Удружења слободних уметника Аустралије, СКОР-а, СКЗ-а.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.