• 0 Items - 0 дин.
    • Ваша корпа је празна.

Аутор

Иванка Косанић

Иванка Косанић рођена је у Белој Паланци. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду (група Југословенска књижевност са светском).

После неколико година рада у белопаланачкој Гимназији, запослила се у „Народним новинама“ у Нишу. Била је новинар, коментатор, уредник и главни и одговорни уредник овог дневног листа. Радила је и као дугогодишњи уредник и аутор емисије „Култура“ на ТВ 5 у Нишу.

Пише прозу и књижевну критику. Објављивала је у бројним часописима и листовима, а била је и стални сарадник културних подлистака „Борбе“ и „Дневника“.

Збирке прича: „Жена из црквеног дворишта“ (1996), „Напукло звоно“ (2000), „Прича без главног јунака“ (2001), „Сандале моје мајке“ (2014).
Романи: „Оставка“ (2004), „Моја драга Јелена“ (2007, друго издање 2011), „Догађај код ‘Српске круне’“ (2015).

Књиге критика: „Дуже од дана“ (1998), „Пред магијом књиге“ (2004), „Трагом књижевног лика“ (2011). Објавила је и публикацију „Ниш у свету – свет у Нишу“ на српском и енглеском језику (1996) и књигу културолошких записа и есеја „Крајем недеље“ (2009).

Роман „Оставка“ био је у најужем избору за награду „Женско перо“. Роман „Моја драга Јелена“ добио је награду „Светосавски печат“. Приче су јој превођене на италијански, немачки и бугарски језик. Заступљена је у више југословенских и српских антологија.

При претрази користите ћирилична или латинична слова. Уместо C и S пишите Ć, Č и Š.