Верица Секулић Опачић


Верица Секулић Опачић рођена је 1959. године у Београду. Основну и средњу школу похађала у Београду, Загребу и Ваљеву. Упоредо студирала енглески језик и књижевност и Академију за васпитаче у Београду. Завршила специјализацију из области психологије креативности на Високој школи за васпитаче у Вршцу.

 

У Мумбаију је прошла кроз тренинг за програм Educare који се бави применом људских вредности у наставним програмима. Члан је и тренер ICCE института јужне Европе који окупља педагоге и учитеље из тог дела Европе посвећене идеји да људске вредности представљају суштину сваког образовања. Холистичко образовање са својим концептом учења као процеса сазревања ујединило је њена различита интересовања.

 

Написала је књигу о холистичком приступу родитељству Будите добар родитељ свом детету и себи (Креативни центар, 2004), која је преведена на кинески и индонежански језик.

 

Све године професионалног живота провела је радећи у креативном пољу дечјег развоја и одрастања као васпитач и наставник енглеског језика у различитим алтернативним институцијама у Београду, развијајући холистички програм учења енглеског језика на раном узрасту, бавећи се радом у драмским радионицама и процесима креативног мишљења код мале деце.

 

Објавила збирке поезије Saglasje bića (2018) и Praslike (2020). Ради у школи страних језика „Sunshine” у Београду. Удата је. Има ћерку Марију.


Књиге: